26 kişiye mezar olmuştu: ‘Olası kastla’ yargılama istiyoruz

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Yağmur Apartmanı’nın yıkılması sonucu 26 kişi yaşamını yitirmişti.

Kırıkhan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, binanın müteahhidi Ahmet Kefsiz, yapı ruhsatlarında imzaları bulunan proje müellifleri mimar Muhammet Kariptaş, mimar Mustafa Dedeoğulları, inşaat mühendisi Mehmet Yunus, inşaat mühendisi Gökhan Saydam, inşaat mühendisi Mehmet Köse, inşaat mühendisi Ayşegül Ezgi Yılmaz ve müteahhidin oğlu inşaat mühendisi Emre Kefsiz hakkında “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan dava açıldı.

MÜTEAHHİT DUŞMADA YOKTU

Bugün, Kırıkhan Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen birinci duruşmaya müteahhidinin oğlu Emre Kefsiz, Ses ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) katılırken, müteahhit Ahmet Kefsiz katılmadı.

Tutuksuz olarak yargılanan diğer sanıklar, depremde yakınlarını kaybedenlerin aileleri ile taraf avukatları duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada ilk olarak sanıkların ifadeleri alındı. Sanıklar suçsuz olduklarını, tüm yönetmeliklere uyduklarını, hatalı işlem yapmadıklarını öne sürdü. Sanıklar, yıkımın nedenini ise depremin şiddeti olduğunu söyledi.

“OLASI KASTLA YARGILANMALILAR”

Yağmur Apartmanı’nda ailesinden 13 kişiyi kaybeden Zübeyde Kahraman, “Bu binada kolonlar kesildi, zemin etüdü raporu yok. On saniyede yıkılan bina 3 kat diye tasarlandı, 8 kat yapıldı” dedi.

Müşteki Zübeyde Kahraman’ın avukatı Denizcan Akbek, her kentin il afet risk azaltma raporu hazırlandığını vurgulayarak, “Bu rapor Hatay Valiliği tarafında da hazırlandı. 2 Mayıs 2022 yılında çıkan rapora göre 5.5 ve 7,5 şiddetinde olası bir depremde, 6 Şubat’ta yaşanan tablonun aynısı çıkmış. Bu tablonun olacağı biliniyordu. Dava ‘bilinçli taksirle’ açıldı ama burada ‘olası kast’ var. Biz sanıkların olası kastla yargılanmasını istiyoruz” diye konuştu.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme, sanıklar hakkında var olan adli kontrol kararının devamına karar verdikten sonra duruşmayı 8 Mayıs’a erteledi.

Duruşma öncesi adliye önünde açıklama yapan müşteki avukatı Denizcan Akbek, bir tane bile tutuklunun olmadığı bir dosyanın ilk duruşması için burada olduklarını belirtti. Bugün buraya sadece 26 insanın hakkını savunmak içi gelmediklerini, Türkiye’de yaklaşık 54 bin insanın öldüğünü vurgulayan avukat Akbek, “Deprem dosyalarında milletin adaleti alması için gereken mücadeleyi göstermek için buraya geldik. Şu anda da diğer mağdur arkadaşlarımızın ifade ettiği gibi bu apartman düzgün apartman değil. Ruhsatında, etüt raporlarında sorunları olan bir apartman. Kırıkhan’da yıkılmayan binalar da var. Deprem öldürmüyor, apartman öldürüyor” diye konuştu.

Related Posts

Bakan Yerlikaya: Beşiktaş’taki aracın çakarı iptal edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medyada görüntüleri yayınlanan lüks çakarlı araçla ilgili, aracın trafikte geçiş üstünlüğü “çakar” hakkının iptal edilerek araca 155 bin 401 TL ceza uygulandığını bildirdi.

ABD’de “7 bine yakın çocuğa cinsel istismar” davası: 4 milyar dolar tazminat üzerinde anlaşıldı

ABD’nin California eyaleti Los Angeles County bölgesi, sorumluluğu altındaki çocuk tutukevleri ve koruyucu bakımevlerinde 7 bine yakın çocuğun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla açılan davada 4 milyar dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı

Kayseri’de belediye otobüsü ile otomobil çarpıştı. Kazada, biri ağır 9 kişi yaralandı.

TBMM Genel Kurulu’nda sinirler gerildi… CHP’li Ali Mahir Başarır ve AKP’li Özlem Zengin arasında ‘kamera bantlama’ tartışması!

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin arasında “jammer” ve “kamera bantlama” tartışması yaşandı. Başarır, “Bu ülkede polis, devlet, İçişleri Bakanlığı soruşturma olmaksızın insanları mı dinliyor?” sorusunu yöneltti. Zengin de “Herkesin izlendiği ve telefonlarımızda bile ne olup bittiği belli olan bir yerde neyi bantlayacağız” diye yanıt verdi.

Menzil tarikatı mensuplarının ‘çakarlı araç’ kullanımı TBMM’ye taşındı: Ali Yerlikaya’ya 5 soru!

CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Hasan Öztürkmen, Menzil tarikatı mensuplarının çakarlı araç kullanmasını TBMM gündemine taşıdı ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya 5 soru yöneltti. Öztürkmen, “Türkiye’de çakar kullanma hakkı tanınmış olan araç sayısı kaçtır? Bunların kaçı resmi, kaçı gayrı resmi araçtır?” dedi.

Trump: 100 günde 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik

ABD Başkanı Donald Trump, görevdeki ilk 100 gününü değerlendirerek, “100 gün içinde Washington’da neredeyse 100 yılın en köklü değişimini gerçekleştirdik” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir