OpenAI’den sürpriz hamle: Google Chrome’u satın almak istiyor

OpenAI Google Chrome’u Satın Almayı Düşünüyor

Geçtiğimiz yıl ABD Adalet Bakanlığı, Google’ın çevrimiçi arama ve reklam teknolojileri alanındaki hakimiyetinin rekabeti engellediği iddiasıyla dava açmıştı. Mahkeme, şirketin tekel oluşturduğuna hükmetmiş ve bu durumun ardından Google’a dijital hizmet portföyünde değişiklik yapması gerektiği yönünde baskılar artmıştı. DOJ ise geçtiğimiz ay Google’ın popüler web tarayıcısı Chrome’un satılması önerisini sunarak dikkatleri üzerine çekti.

OpenAI’nin Chrome İlgisi

Google’ın tekel davası kapsamında gerçekleştirilen bir duruşmada ChatGPT’nin başkanı Nick Turley, ilginç bir açıklamada bulundu. Turley’a Chrome’u satın almayı düşünüp düşünmedikleri sorulduğunda, “Evet, biz de ilgileniriz, birçok başka şirketin de ilgileneceğini düşünüyorum” yanıtını verdi.

ChatGPT ve Chrome Entegrasyonu

Şu anda kullanıcılar, Chrome tarayıcısında ChatGPT’yi bir eklenti aracılığıyla kullanabiliyor. Ancak Turley’e göre, Chrome’un sahibi olmaları durumunda bu entegrasyon daha da derinleştirilebilir. Bu durum, OpenAI’nin yapay zekâ destekli hizmetlerini daha etkin bir şekilde sunmasına imkan tanıyabilir.

Google’ın Diğer Hizmetleri Tehdit Altında

Chrome’un elden çıkabileceği tek hizmet olmadığı belirtiliyor. Ayrı bir mahkeme, Google’ın dijital reklam teknolojilerinde de rekabete aykırı davrandığını tespit etmişti. Bu durum, Google’ın diğer popüler hizmetlerinin de benzer şekilde parçalanabileceğine işaret ediyor.

Related Posts

Yapay zeka ile yeni bir tıp çağı başlıyor! Hayat kurtarma yarışı

Londra merkezli DeepMind’ın geliştirdiği AlphaFold yapay zeka sistemi, biyolojinin on yıllardır çözülemeyen en büyük problemlerinden biri olan protein katlanma sorununu büyük ölçüde çözerek bilim dünyasında tarihi bir dönüm noktası oluşturdu …

Elazığ’a atletizmde önemli dereceler

Okul sporları faaliyet programında yer alan Okullararası Küçükler-Yıldızlar Atletizm Türkiye Şampiyonasından Elazığ’a Türkiye 2 ve 3.’lüğü geldi.

Dolandırıcılığa karşı “çoklu kimlik doğrulaması” tavsiyesi

Dolandırıcılık olaylarına karşı cep telefonundaki banka ve benzeri uygulamalarda kullanılabilen çoklu kimlik doğrulamasının, yaşanabilecek parola kırılma durumlarında etkili korunma yöntemi olduğu belirtildi.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan “BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi” ihalesini almaya hak kazandı.

Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, sonunda beklenen uygulamayı iPad platformuna çıkardı. Üstelik bir telefon uygulamasının klonu değil, tamamen tablet için tasarlanmış ve optimize edilmiş.