Bakan Şimşek, Londra’daki yatırımcılara Türkiye ekonomisini anlattı

Türkiye Konferansı’nda Bakan Şimşek Türkiye Ekonomisinin Geleceğini Anlattı

Son zamanlarda edinilen bilgilere göre, Bakan Şimşek, İngiltere’deki temasları çerçevesinde Bank of America tarafından Londra’da düzenlenen Türkiye Konferansı’na katıldı. Bu konferans, 2018 yılından bu yana ilk kez düzenlenmiş olup, 250’den fazla yatırımcının katılımıyla yüksek bir ilgi gördü.

Bakan Şimşek, konferansta Türkiye ekonomisinin genel durumuna dair detaylı bir sunum gerçekleştirerek, temel politika öncelikleri ve yapısal dönüşüm hedefleri hakkında bilgi verdi.

Özellikle enflasyondaki düşüşün devam edeceği konusunda önemli açıklamalarda bulunan Şimşek, bu yıl bütçe açığını milli gelire oran olarak yüzde 3 civarına indirme hedeflerinin olduğunu ifade etti.

Bakan Şimşek, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ne de vurgu yaparak, harcama kontrolleri sayesinde önemli tasarruflar elde ettiklerini ve bu sayede bütçe açığını azaltacaklarını belirtti.

Konuşmasında, yönetilen ve yönlendirilen fiyatların enflasyon hedefiyle uyumlu olarak belirlendiğini vurgulayan Şimşek, akaryakıt ürünleri, tütün mamulleri ve alkollü içeceklerdeki vergi politikalarına ilişkin detayları paylaştı.

Ayrıca, gıda arzını artırmaya yönelik desteklerin süreceğini belirten Bakan Şimşek, deprem bölgesinin yeniden imarı, sosyal konut arzının artırılması ve kentsel dönüşüm gibi konuların da arz yönlü politikaların önemli unsurları olduğunu dile getirdi.

Şimşek, Türkiye’nin cari açıktaki düşüşte altın ithalatındaki normalleşmenin ve enerji ithalatındaki azalmanın önemli rol oynadığını açıklayarak, ülkenin ticaret ortaklarıyla ilişkileri hakkında olumlu görüşler paylaştı.

Son olarak, Türkiye’nin ticaretteki parçalanmalara karşı dayanıklı bir yapı sergilediğini vurgulayan Şimşek, ülkenin jeopolitik konumu ve savunma sanayisindeki yerlilik oranlarıyla önemli bir aktör olduğunu belirtti.

Şimşek, Türkiye’nin bölgesel konumunu güçlendirme yolunda birçok avantaja sahip olduğunu söyleyerek, ülkenin inşaat, müteahhitlik, turizm ve sağlık turizmi alanlarındaki potansiyeli ile enerji ve alternatif ulaştırma koridorlarında bölgesel bir merkez olabileceğini ifade etti.

Related Posts

Asya borsaları karışık: Çin faizleri değişmedi! (20 Haziran 2025)

Küresel piyasalarda, İran-İsrail arasındaki gerilim risk algısını yüksek tutarken, ABD’nin İran’a doğrudan askeri müdahale olasılığına dair endişeler varlık fiyatlarını etkiliyor. Bu gelişmelerle Asya’da karışık bir seyir öne çıkarken, Çin’de …

Hastanelerde yer yerinden oynayacak! Doktorlara kısıtlama getirildi

Sağlık sistemiyle ilgili alınan son karar tedavilerde ciddi aksamaların yaşanması ihtimali nedeni ile tepki gördü. Sağlık sistemini içinden çıkılmaz hale getiren iktidar, “tasarruf” adına akla zarar bir uygulama başlattı. Korkusuz’dan Firuze Şenavcı …

Amazon’da yapay zeka dönüşümü: Binlerce çalışanıyla yollarını ayıracak

Amazon CEO’su Andy Jassy, şirketin hızla yapay zekaya entegre olduğunu ve bu teknolojik dönüşümün önümüzdeki beş yıl içinde istihdamda ciddi azalmaya yol açacağını duyurdu. Şirket, daha verimli ve otomasyona dayalı bir çalışma modeline geçiş yapmayı hedefliyor.

%90: Çin’de dizel talebi düşüyor

ABD Enerji Bilgi İdaresi’ne göre Çin, dünyanın en büyük petrol ithalatçısıdır . Petrol tüketimi son on yılda istikrarlı bir şekilde artmıştır (Covid-19 salgınının ardından hafif bir düşüş yaşanmadığı sürece) ve her gün yaklaşık 11,3 milyon varil ham …

Türk akaryakıt devi yabancılara satılıyor!

Zeren Group’un Alpet hisseleri için yeni satış görüşmesi dikkat çekti. Sürecin tamamlanması halinde Türkiye’de önemli bir akaryakıt markası daha yabancı sermaye kontrolüne geçebilir. Sektördeki hareketlilik yatırımcı ilgisini artırıyor.

AliExpress’e yasa dışı ürün soruşturması

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, Çin merkezli e-ticaret platformu AliExpress’i, yasa dışı ve sahte ürünlerin satışını engelleme konusunda başarısız olmakla suçladı. Bu durum, platformun AB’nin Dijital Hizmetler Yasası’na (DSA) aykırı hareket ettiğini …