Bayramda öğrencilerin gündemi ulaşım değil geçim oldu

Üniversite Öğrencileri, Yüksek Ulaşım Ücretleri Nedeniyle Bayramı Aileden Uzakta Geçirdi

Artan yaşam maliyetleri ve ulaşım giderleri, üniversite öğrencilerinin bayramı ailelerinden uzakta geçirmesine neden oldu. Öğrenciler, bayram tatilinde de çalışmak zorunda kaldıklarını belirtti. Yükselen ulaşım ücretleri ve yaşam maliyetleri, üniversite öğrencilerinin bayramda memleketlerine gitmesini zorlaştırdı.

İzmir’de eğitim gören çok sayıda öğrenci, bayramı çalışarak ve ailelerinden uzakta geçirdi. BirGün’ün aktardığına göre, Ege Üniversitesi öğrencisi İbrahim, ailesinin İstanbul’da yaşadığını ancak ekonomik nedenlerle bu bayramda da İzmir’de kaldığını söyledi. İbrahim, bu durumu kredi kartı borçları ve yüksek ulaşım ücretleriyle ilişkilendirerek açıkladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Yağmur da ekonomik nedenlerle ailesinin yanına gidemediğini ifade etti. Yağmur, bilet fiyatlarının KYK bursunu aştığını belirterek, “Ev kiramı ödeyebilmek için bayramda çalışmam gerekiyor” şeklinde konuştu. Öğrenciler, ulaşım ve geçim giderlerinin artmasıyla birlikte aile ziyaretlerinin zorlaştığını ve bayram dönemlerinin de çalışma süresine dönüştüğünü belirtti.

  • Üniversite öğrencileri, ekonomik zorluklar nedeniyle bayramı ailelerinden uzakta geçirdi.
  • Yüksek ulaşım ücretleri ve yaşam maliyetleri, öğrencilerin memleketlerine gitmesini engelledi.
  • Öğrenciler, bilet fiyatlarının yüksekliği ve kira giderleri yüzünden bayramda çalışmak zorunda kaldı.
  • Aile ziyaretleri, artan maliyetler nedeniyle öğrenciler için daha da zorlaştı.

Related Posts

Borsada sert düşüş: Altın 4,3 milyonla rekor kırdı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününü yüzde 0,67 kayıpla 9.141,31 puandan tamamladı. Gün içinde en düşük 9.077 puan, en yüksek 9.175 puan görüldü. BIST 30 endeksi de yüzde 0,53 değer kaybıyla 10.164 puana geriledi. Mali ve …

İTO Başkanı Avdagiç’ten ekonomiye 3 maddelik yol haritası

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, yüksek finansman maliyetleri, TL’nin aşırı değerlenmesi ve ihracatın düşüş trendine dikkat çekerek kısa vadede üretimi ve dış satımı canlandıracak 3 maddelik öneri sundu. “İhracattaki sıkıntıları kaldıracak güce sahibiz” diyen Avdagiç, politika yapıcılara da “Yatırım kabiliyetimizi artıracak adımlar hızla atılmalı.” çağrısında bulundu:.

Asya borsaları karışık: Çin faizleri değişmedi! (20 Haziran 2025)

Küresel piyasalarda, İran-İsrail arasındaki gerilim risk algısını yüksek tutarken, ABD’nin İran’a doğrudan askeri müdahale olasılığına dair endişeler varlık fiyatlarını etkiliyor. Bu gelişmelerle Asya’da karışık bir seyir öne çıkarken, Çin’de …

Hastanelerde yer yerinden oynayacak! Doktorlara kısıtlama getirildi

Sağlık sistemiyle ilgili alınan son karar tedavilerde ciddi aksamaların yaşanması ihtimali nedeni ile tepki gördü. Sağlık sistemini içinden çıkılmaz hale getiren iktidar, “tasarruf” adına akla zarar bir uygulama başlattı. Korkusuz’dan Firuze Şenavcı …

Amazon’da yapay zeka dönüşümü: Binlerce çalışanıyla yollarını ayıracak

Amazon CEO’su Andy Jassy, şirketin hızla yapay zekaya entegre olduğunu ve bu teknolojik dönüşümün önümüzdeki beş yıl içinde istihdamda ciddi azalmaya yol açacağını duyurdu. Şirket, daha verimli ve otomasyona dayalı bir çalışma modeline geçiş yapmayı hedefliyor.

%90: Çin’de dizel talebi düşüyor

ABD Enerji Bilgi İdaresi’ne göre Çin, dünyanın en büyük petrol ithalatçısıdır . Petrol tüketimi son on yılda istikrarlı bir şekilde artmıştır (Covid-19 salgınının ardından hafif bir düşüş yaşanmadığı sürece) ve her gün yaklaşık 11,3 milyon varil ham …